Her fırsatta adaletten bahseden, adalet yürüyüşleri yapan CHP’nin Konyaaltı Belediyesi işçi kıyımı yapıyor ancak adaletten bahsedenlerin sesi çıkmıyor!

Her fırsatta adaletten bahseden, adalet yürüyüşleri yapan CHP’nin Konyaaltı Belediyesi işçi kıyımı yapıyor ancak adaletten bahsedenlerin sesi çıkmıyor!

 

Cem Kotan İşçilikten Geldim Dedi İşçilere Kıyım Yaptı!

İşçilikten geldiği demagojisini yaparak CHP’den Konyaaltı Belediye başkanı olan Cem Kotan’ın en büyük icraatı, haksız ve hukuksuz işçi çıkartmak oldu. 13 işçiyi haksız yere işten çıkartan Konyaaltı Belediyesi, şimdi de atılan işçilere destek olan 14 işçiyi daha atmaya hazırlanıyor.

 

Her fırsatta “ADALET” naraları atan CHP ve CHP’liler ise ölüm sessizliğinde…

 

Gelelim vur patlasın, çal oynasın tarzı, belli belirsiz müzik gruplarıyla eğlence düzenleyip para harcayan Konyaaltı Belediyesi’nin SÖZDE tasarruf tedbirleri adı altında işçileri çıkarma şeklinin ve gerekçesinin iç yüzüne…

 

İşçilerin İşsizlik Maaşı Alması Engellendi!

Öncelikle sürekli emekten bahseden, işçiye önem verdiğini söyleyen bir partinin belediyesinin emeğe saygısızlığı ancak bu kadar iyi temsil edilebilirdi. Yıllardır hem halka hem belediyeye hizmet eden işçiler, işten çıkartıldıklarını mesaj ile öğrendiler.  Kod 22 ile işlerine son verilenler, işsizlik maaşı alamayacaklarını öğrenince büyük bir yıkım yaşadı. Tazminat, kıdem tazminatı gibi hakları da verilmeyen işçilerin hayatı çalıştıkları Hayat Park’da dar edildi!

 

Belediyenin İhmali Kamu Zararına Sebep Oldu

17 Temmuz 2024 günü sabahı Hayat Park restoranında çıkan yangın, hem orman hem civar evler ile ilgili tehlike saçarken, söndürülmesi için saatler süren uğraş ile de, ihmal nedeniyle kamu kaynaklarının  fuzuli harcanmasına sebep oldu.

Belediyenin ihmali neticesinde çıkan yangın civar halkı endişeye sevk ederken, üzerine belediyeyi uyaran işçilerin haksız işten çıkartılması da tepkilere sebep oldu.

Kıyım Yapılan İşçiler Yangın Öncesi Uyaranlardı!

Şu an işten çıkartılan işçilerin asıl çıkartılma nedeni ise yangının çıkmasına sebep olan ızgara bacasının tıkanıklığı ve diğer ihmaller konusunda idareyi ve şeflerini sürekli uyarmaları.

 

Hüseyin Kumbul Ortalarda Yok!

Hayat Park'da genel sorumlu olan Ahmet Kumbul’un kardeşi Hüseyin Kumbul'un,  yangından sonra  kayıplara karıştığını iddia eden işçiler, sorumluları uyarmalarına rağmen sorumlular yerine 15 işçiye soruşturma açılmış olmasına da tepkili. Bu konuya dair tarafıma yapılmış ihbarları ve ihbarların ispatı olan yangın öncesi ihmal görüntülerini köşe yazımın dışında haberde kullanacağımı da belirtmek isterim. Zira yangın sonrası sorumlu ve suçlu arandığında soruşturma dosyası kapatılıp, kamu zararı, yaşam riski ve doğaya zarar veren yangının gerçek sorumluları ve sebepleri örtbas ediliyor.

 

CHP ve CHP’liler İşçi Kıyımına Sessiz!

Yangını işten çıkartma kılıfı yapan belediye, gerçek sorumluları korumak için işçi kıyımı yapıyor. Yine örgüt lafını dillerinden düşürmeyenler, belli ki örgütü sadece kendi çıkarları için kullanıyor. İşçiler kendilerine yapılan haksızlık karşısında örgütlenip Hayat Park girişinde her gün nöbet tutarken, Konyaaltı Belediyesi’nin işçilere yaptığı bu haksızlık karşısında CHP örgütünden ve CHP’lilerden  ses çıkmıyor.

 

Bir soğan soyuluyor yaşarıyor gözler, Konyaaltı Belediyesi işçilere kıyım yapıyor aldırmıyor CHP’liler!

Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır!

 

Banu Barlas