Burdur'un Yeşilova ilçesinde Salda Gölü manzaralı sıcak hava balon turizmi alternatif turizmin öncüsü olacak gibi görünüyor.

Türkiye’nin doğal harikaları arasında bulunan Salda Gölü’nün eşsiz manzarası, konforlu seyirle görsel şölene dönüşüyor.

Burdur Valiliği ve Burdur İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün uzun süren çabaları ile

Akdeniz bölgesinde sıcaktan kaçmak ve farklı bir aktivite yapmak isteyenler için, serin havası ile görselliği bir arada sunan Salda, balon turizmi ile de bölgeye değer katıyor.

Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz ve Antalya’nn yetiştirdiği İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy’un eşsiz projesi, Salda Gölü’nün eşsiz manzarası ile alternatif turizm severlere hoş anlar yaşatıyor.

Sıcak hava balon turizmi sırasında bölgedeki ekolojik dengeye dikkat edeceklerini ve asla zarar vermeyeceklerine dair açıklamada bulunan Vali Öksüz, Salda’nın Özel Çevre Koruma Bölgesi olduğunu, bu niteliğini hep birlikte koruyarak bu etkinliği geliştireceklerini açıkladı.

 

Antalya’da yaptığı projelerle tanınan ve sevilen Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy’da, bölgeyi kalkındırıp cazibe merkezi haline getirecek bu projeden duyduğu memnuniyeti belirterek, bölgenin kalkınması adına faydalı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

 

 


Kaynak: Banu Barlas