Antalya Konyaaltı Belediyesi Hayat Park'da çalışan 13 işçiyi "Tasarruf tedbirleri" uydurma gerekçesi ile işten çıkarttı!

Seçim öncesi bütün seçim çalışmalarında ve bilbordlarda işçilikten geldiğini duyurup oy isteyen Cem Kotan'ın en büyük icraatı işçi çıkartmak oldu.

Bankamatik maaşlısı olduğu iddia edilen onca kişi varken, adı sanı bile belli olmayan çeşitli gruplarla sözde konserler verdirirken, tasarruf düşünmeyen Kotan’ın işçileri işten çıkartma gerekçesi ise "Tasarruf tedbirleri"...

3 senedir Hayat Park’da çalıştığını ifade eden işçiler, tazminatlarının dahi ödenmediğini, belediyenin önceki döneminde işe alındıklarını ve kendileri işten çıkartıldıktan sonra Cem Kotan kadrolu 3 kişinin işe alındığını iddia etti.

3 gündür gece gündüz Hayat Park önünde nöbet tutan 13 kişi, işe geri alınana kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

İşten çıkartılan işçilerin basın açıklaması :

 

 

 

 

                                   

 BASINA VE KAMUOYUNA

Geçtiğimiz aylardan itibaren Konyaaltı Belediyesi ve Hayat Park’ta,” sözde” tasarruf kapsamı adı altında işçi kıyımı yaşanmaktadır. Bugüne kadar 13 işçi işten çıkarılmıştır. Biz bu işten çıkarmaların tasarruftan kaynaklı olmadığını gayet iyi biliyoruz. Bu işçiler sendikal faaliyetten dolayı işten çıkarıldı. Halen  yerinde işten çıkarılma tehdit ve baskısında devam ediyorlar.

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangından bizleri sorumlu tutuyorlar. Hayat Park’ta çıkan yangından haftalar önce bizim uyarılarımız dikkate alınmamıştır. Yangın tüplerinin boş olduğunu ilettiğimizde “siz kullanmayı bilmiyorsunuz” diyerek geçiştirilmeye çalışıldı. Soruyorum size: yangın tüplerini kullanmayı kim öğretecek bize? Israrla Izgara bacalarının temizliğinin yapılması gerektiğini iletmemize rağmen inatla yapmadınız. Şimdi bu yangın işçinin suçu mu? Önlem almayan işletmenin suçu mu?

Yangından dolayı işletmenin zarar ettiğini iddia ediyorsunuz. Konyaaltı belediyesine ait bir işletmenin yangından zarar gören bir yeri onarıp yeniden faaliyete sokamıyor da biz fazlalık mı oluyoruz?

Elbette hayır! Biliyoruz ki siz burada sendikalı işçi kıyımı yapıyorsunuz.

Sendikalı olmaya başladığımızdan itibaren bizi kenara çekip “işimizi zorlaştırıyorsunuz” denilerek tehditlere, iş yerinde mobbinge maruz kaldık. İlk işlerinden biri sendikalı emekçileri işten çıkarmak oldu.

Her gün buraya gelen vatandaşlarımız bunları bilsin. Hayat park işçi ve sendikal kıyım yapıyor. İşçilere mobbing uyguluyor ve işçileri kötü şartlarda çalıştırıyor. Iş güvenliğinin sağlanmadığı bu işletmede, yangın tüpünün bile boş olduğu bu işletmede, siz ne kadar güvende olabilirsiniz? Çevredeki halkımız ve belediye yönetimi bu gerçeği bilsin.

Sözde tasarruf kapsamında ve yangın bahane edilerek sendikal kıyım yaptığınızı biliyoruz. Ve buradan sesleniyoruz.

Derhal işçi kıyımına son verin. Bize işimizi geri verin!

Yangının asıl sorumlusu olan şirket yönetimi hesap versin!

Mobbing uygulayan yöneticilere gerekli işlemleri uygulayın!

İş sağlığı ve güvenliğini derhal sağlayın. İşyerini çalışılabilir ve güvenli bir hale getirin!

 


Kaynak: Banu Barlas